rood
rood2
 
Carnavalsvereniging Peëenrijk
 


 

gf2

Goof van Bijnen

een bosjesman pur sang

Goof zat als super vrijwilleger bij DVVC verweven bij carnavalsvereniging de Bosjesmannen (die hier hun oorsprong kennen), de carnvals stichting, de Viersprong, de Salamander en zodoende dus eigelijk heel Dongen.

Hoppaa!

Heel voornaam is hij bij onze vereniging, De Bosjesmannen, geweest, ook al doet zijn voornaam Goof anders vermoeden.

Heej 'kben ginne Goof!

Vanaf het begin was hij bij alle activiteiten betrokken en heeft altijd zijn stem-pul op de vereniging gedrukt. Hij play backte iedereen en was zelf een niet te imiteren persoonlijkheid. Wie Goof kende weet dat puur zang in principe dan ook puur playback was. Wie hem wel eens op een songfestival heeft gehoord weet dat dit ook maar beter was zo.

Niej zeike joh.

Wat Andre van Duin was voor Nederland, was Goof voor Dongen! Als bandparodist liet hij heel Dongen vaak meegenieten. Vooral tijdens zittings avonden leefde hij zich helemaal uit: Zoveel typetjes bracht hij dan ten tonele > van de box tot de fox en van slome muzikant tot aan Corry Konings, van de honeymoonQuiz tot aan Nana Moeskoerie. Hij sloeg wel eens de plank mis, maar met de plank wisten ze hem altijd te raken. Menig maal playbackte hij Frans Bauer, Koos Alberts of Rene Schuurmans, op feestjes, als toetje toe. Ook sauwelen was iets waarin ie zich helemaal kon uitleven, met de boomtrollen koning en kwasjemodo als hoogtepunten.

Bij alle carnavaleske evenementen was, de fantasie rijke, goof de inspirator, bedenker, regelaar, het grote voorbeeld en hij ging altijd voorop in de strijd………….. de strijd om de lach. Goof stond altijd paraat om iets mee op te zetten, was het meebouwen met een carnavals wagen of groep, het meedoen met elfkampen, toestand verkiezingen, songfestivals, peejenstaamp maken, maar dan wel ver van de uien vandaan, straatparades, kortom een bezige bij die bijzonder veel voor de vereniging heeft bijgedragen en betekend.

Mensen plezier bezorgen is zijn grootste streven en dan vooral voor de jeugd. De jeugd stond altijd voorop bij ‘m, met het regelen van spelletjes tijdens de kindermiddagen, of schminken, een poppenkast of een optreden verzorgen, al dan niet geïmproviseerd. Jeugd moest plezier hebben.

Muppet

Hoewel hij de laatste jaren lichamelijk nogal heeft in moeten leveren, en onder andere zijn stem banden aan banden waren gelegd, maakte hij zich nog steeds verdienstelijk met zijn aanwezigheid. Zijn humor zal nooit aan banden worden gelegd. Alleen dit jaar werden de tegenslagen wat te veel. Een spontane, gezellige, toffe gast die graag een ieder liet genieten, altijd klaar voor een grapje of een grolletje, en graag met een lekkere blonde in de hand.

Nog intje dan!

Goof bedankt voor al die gezelligheid HEEJ, die ge oos het gebracht.

Als Bosjesmannen willen we, in ieders geval de familie, maar zeker ook iedereen die Goof een warm hart toedraagt, heel veel sterkte toewensen met dit verlies. Tevens willen we Coert nog extra bedanken voor de hele bijzondere begeleiding bij de afscheidsdienst van Goof, wat he een heel mooi afscheid maakte.

Bedankt heej.

gf2

P.S. Afgelopen zaterdag hadden we onze jaarlijkse bosjesmannendag. Deze zal voortaan zonder jouw aanwezigheid zijn, maar in gedachten zal je er altijd bij zijn. Er hing deze keer geen donkere wolk boven de bosjesmannen, maar de vele mooie herinneringen aan jou, toverden steeds weer een glimlach tevoorschijn, waarmee we hopelijk verder kunnen.

En dag hoor!

Pr. C.V. de BOSJESMANNEN

 

 

vp

 

De Bosjesmannen zên opgericht 11 vur Chr. in ut Peëenrijk dur nun maffe pee. Of nie.

zwart

Contact:

info@cvdebosjesmannen.nl

Clicky